Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin asgari boyutları, eşya taşıma kapasiteleri ve zaruri yangına metanet dereceleri dahil yürütmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yönlerini genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını esenlar.

Yangın kapısı; kişi sağlamlığını koruyup yangın ve yaman gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Yangın kapısı, isminden bile anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanların en hızlı ve sağlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Yangın baplarının üretim amacı insan sağlığını yangın ve yaman gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Yangın bapları yangın merdivenlerinin duman ve alevden korunması, yangın zonları ortada yangın ve esrarın intikalinin önlenmesi dâhilin kullanılan insanoğluın kişi ve varlık emniyetliğini sağlayıcı pasif yangın önlemlerinin en önemli parçasıdır.

Etiket ve sertifikalar: Yangın kapısı seçerken, kapının mütenasip standartlara ve yönetmeliklere yakışır olup olmadığını sınırlamak karınin etiket ve sertifikalar muayene edilmelidir.

Yangın kapısı, duman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın kapıları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine bağlı olarak birkaç farklı koruma seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin oranlı cevaz olmadan dışarıdan harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabil) mevcuttur.

3-) Yangın merdivenini sahanlığı yaygınlik ve uzunluk olarak merdiven basamaklarının hoşgörülüliğinden azca olmamalıdır.

Yangın kapılarının kullanıldığı konut ve iş yerlerinde 50 kişiden bir araba sima evetşıyor ise yangın kapısı gidiş veçheüne gerçek açılacak şekilde ayarlamaktadır.

1 Yangın kapısı istanbul mm veya elan sözın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına gereğince çok elan bol ürün kalitesi demektir. Bu da fevkda belirttiğimiz kadar hediyeı vasıtasız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapkaloriın bedelı da 4000 TL den başlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi belli başlı sertifikasyon kurumları aracılığıyla meydana getirilen testler ve yazanak ile belirlenir.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik pas ve duman sızdırmaz özellikleri yürütmek zorundadır.

Yangın Bapsı yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların hariçya en hızlı halde tahliyesini sağlayıcı kapılara verilen isimdir.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Report this wiki page